Καταδίωξη στο Πέραμα – Κούγιας: Έμπειροι οι αστυνομικοί, αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα

Απολογούνται οι εφτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό στο Πέραμα. Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας, «είναι μια σημαντική υπόθεση όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την ελληνική Αστυνομία».

Ο κ. Κούγιας είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εντολείς μου με σεμνότητα με εξουσιοδότησαν να εκφράσω τη λύπη τους για την απώλεια ενός ανθρώπου. Όμως αυτό που υποστηρίζουμε, είναι ότι προηγήθηκε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και αυτό είναι κάτι για το οποίο κατηγορείται και ο συλληφθείς και ο νεαρός που διαφεύγει τη σύλληψη και παρά τις διαβεβαιώσεις των δικών του ακόμα δεν έχει παραδοθεί».

Ο κ. Κούγιας προσέθεσε ότι «έχει και πολιτικές προεκτάσεις το θέμα, κάτι που γίνεται σε υποανάπτυκτες χώρες», συμπληρώνοντας πως άκουσε πρώην πρόεδρο κόμματος να λέει ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη είχαν μικρή πείρα και είχαν εκπαίδευση μόλις τριών μηνών.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, «αυτός που έχει την λιγότερη πείρα έχει υπηρεσία 5 ετών και αυτός με τν μεγαλύτερη πείρα έχει υπηρεσία 15 ετών. Ο υπαστυνόμος είναι αριστούχος και είναι όλοι παιδιά φτωχών οικογενειών από τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει οποιαδήποτε παρερμηνεία στο ότι τόσο εγώ όσο και η κυρία ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας επηρεάστηκαν από αυτή την ιδιότητα».

«Οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τους συναδέλφους τους και μάλιστα κινήθηκε, λανθασμένα κατά την γνώμη μου, πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους, με το ερώτημα της απόταξης», είπε ακόμη ο συνήγορος των 7 αστυνομικών.

Μάλιστα, διένειμε ο ίδιος το απολογητικό υπόμνημα του βαθμοφόρου αστυνομικού, λέγοντας στους δημοσιογράφους «αν μια λέξη από όσα γράφω δεν είναι αλήθεια, σας προκαλώ να εκθέσετε και εμένα και τους αστυνομικούς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ