Καταδίωξη στο Πέραμα: Η απάντηση της οικογένειας Σαμπάνη για βαλλιστική και DNA

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη και των δύο ανήλικων Ρομά, αναφέροντας ότι το πορίσματα των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης (βαλλιστική και DNA) επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας του 18χρονου και των ανηλίκων για την καταδίωξη στο Πέραμα.

Κάνουν γνωστό ότι η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη υπέβαλε την Τετάρτη υπόμνημα στην Δ’ Ανακρίτρια Πειραιά και ότι η οικογένεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧΕ οχήματος που όπως λένε «αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί».

Ειδικότερα, τονίζουν ότι προκύπτει ότι η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συνοδηγού Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη στην πίσω θέση.

Πέραμα-Καταδίωξη

Οι συνήγοροι της της οικογένειας του 18χρονου Ρομά και των δύο ανηλίκων, σημειώνουν ακόμη ότι ίχνος DNA του Νίκου Σαμπάνη βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού και του ενός από τους ανήλικους στο χερούλι της πόρτας του οδηγού. Προσθέτουν ότι αίμα του Νίκου Σαμπάνη βρέθηκε τόσο στο κάθισμα της θέσης του συνοδηγού όσο και στο δεξί μέρος του καθίσματος του οδηγού σημειώνοντας ότι «το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει στο ακέραιο την απολογία του Ε.Ζ. ότι ο Νίκος, καθήμενος στη θέση του συνοδηγού και χτυπημένος στο λαιμό, είχε γείρει προς τη θέση του οδηγού».

Μάλιστα οι συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου και των δύο ανηλίκων επισημαίνουν ότι «από τις εκθέσεις προκύπτει ότι λείπουν σφαίρες που έχουν ανεξήγητα εξαφανιστεί, αν και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί εντός του οχήματος και να έχουν κατασχεθεί. Συμπληρωματικές έρευνες είναι απαραίτητες, πλην όμως δεν μπορούν να λάβουν χώρα λόγω καταστροφής του επίμαχου οχήματος με ευθύνη της ΕΛΑΣ».

Πέραμα δικηγόροι νεκρού Ρομά

Καταδίωξη στο Πέραμα: Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας του 18χρονου των δύο ανήλικων Ρομά

Τα πορίσματα των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης (βαλλιστική και DNA) επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας του δολοφονημένου 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη και των δύο ανήλικων Ρομά Ε.Ζ. και Ε.Μ. για τα γεγονότα της 23/10/2021 στο Πέραμα.

Για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας απέναντι σε παραπλανητικές ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες, επισημαίνουμε βασικά ευρήματα:

  • Από τη βαλλιστική έκθεση προκύπτει ότι η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συνοδηγού Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη στην πίσω θεση Ε.Μ.. Ο φυσικός αυτουργός του βαρέος τραυματισμού του Ε.Μ. ταυτοποιήθηκε. Όλες οι τρύπες από σφαίρες είναι στο δεξί και οπίσθιο μέρος του οχήματος. Στο όχημα, δεν υπάρχει καμία τρύπα σφαίρας από την πλευρά του οδηγού, εξού και ο Ε.Ζ. που ήταν οδηγός διασώθηκε.
  • Ίχνος Dna του Ν. Σαμπάνη βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού
  • Ίχνος Dna του Ε. Ζ. βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του οδηγού.
  • Αίμα του Νίκου Σαμπάνη βρέθηκε τόσο στο κάθισμα της θέσης του συνοδηγού όσο και στο δεξί μέρος του καθίσματος του οδηγού. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει στο ακέραιο την απολογία του Ε. Ζ. ότι ο Νίκος, καθήμενος στη θέση του συνοδηγού και χτυπημένος στο λαιμό, είχε γείρει προς τη θέση του οδηγού.
  • Δακτυλικά αποτυπώματα του Ε. Ζ. βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού. Τα συκοφαντικά και ρατσιστικά ψέματα ότι ο Ε. Ζ. προσήλθε να απολογηθεί, όντας άσχετος με την υπόθεση, κατέρρευσαν.
  • Η πόρτα του οδηγού άνοιξε στη διάρκεια της ομοβροντίας των πυροβολισμών.
  • Η θέση του συνοδηγού είναι τρυπημένη ψηλά, στο σημείο όπου ο Νίκος δέχτηκε το θανατηφόρο τραύμα.

Από τις εκθέσεις προκύπτει ότι λείπουν σφαίρες που έχουν ανεξήγητα εξαφανιστεί, αν και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί εντός του οχήματος και να έχουν κατασχεθεί. Συμπληρωματικές έρευνες είναι απαραίτητες, πλην όμως δεν μπορούν να λάβουν χώρα λόγω καταστροφής του επίμαχου οχήματος με ευθύνη της ΕΛΑΣ.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη υπέβαλε σήμερα υπόμνημα στην Δ’ Ανακρίτρια Πειραιά. Προσκομίστηκε το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών και το OmniaTv, στο οποίο ακούγεται αστυνομικός, λίγο μετά την ανθρωποκτονία, να λέει “κάποιος έφυγε… ο οδηγός έφυγε”, και ζητήθηκε η εξέτασή του από τη ΔΕΕ. Επίσης, η οικογένεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛΑΣ για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧΕ οχήματος που αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί.

Για τα πορίσματα των εκθέσεων θα κατατεθεί υπόμνημα από τεχνικό σύμβουλο.

  • Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη
  • Αλεξάνδρα Καραγιάννη, συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη
  • Ηλίας Γιαννόπουλος, νομικός σύμβουλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη.
  • Βούλα Δημητριάδου, συνήγορος των δύο ανήλικων Ρομά Ε.Ζ. και Ε.Μ..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ