Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Σε εξέλιξη αντιφασιστικές κινητοποιήσεις – Το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, με αντιφασιστικές κινητοποιήσεις να βρίσκονται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Σε εξέλιξη  αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πρόκειται να κατευθυνθούν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Παράλληλα εργατικά Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και θα πορευτούν προς το Σύνταγμα, όπου έχει προγραμματιστεί και μεγάλη αντιφασιστική συναυλία.

Χρυσή Αυγή

Μάγδα Φύσσα: Ιστορική μέρα αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό

Παρούσα στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο είναι και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία τόνισε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο. Τίποτε δεν έχει τελειώσει, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα όσα έγινα στη Σταυρούπολης, η Μάγδα, Φύσσα ανέφερε πως είπε ότι έτσι ήταν πάντα, απλά κάποτε δεν τα βλέπαμε. «Τώρα ναι φαίνονται. Ανησυχώ και πάντα ανησυχούσα» είπε.

«Αυτή η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Πορεία με σύνθημα «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη,

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή και στη σκιά των όσων συνέβησαν πρόσφατα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των Εργατικών Σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, υγειονομικοί, μαθητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, αναρτώντας πανό αντιφασιστικού περιεχομένου.

«Είστε η σαπίλα του ντουνιά, πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, ποτέ ξανά φασισμός», αναγράφουν μεταξύ άλλων τα πανό, ενώ, οι διαδηλωτές φωνάζουν δυνατά συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή Θεσσαλονίκη Πορεία

Χρυσή Αυγή Θεσσαλονίκη Πορεία

Χρυσή Αυγή Θεσσαλονίκη Πορεία

πηγή φωτογραφίων: intime, thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ