Καστελλόριζο: Πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει τον γιο του στην Τουρκία για ιατρική βοήθεια

Η αδυναμία αντιμετώπισης του τραυματισμού του γιου του στο μικρό δάχτυλο από τους αγροτικούς γιατρούς στο Καστελλόριζο ανάγκασαν έναν πατέρα να μεταφέρει το παιδί του σε ιδιωτική κλινική στην Τουρκία – Συμπλήρωσε πως από το νοσοκομείο Ρόδου δεν του σήκωσαν καν το τηλέφωνο.

«Το δάχτυλό του έγινε σαν τριαντάφυλλο», με αυτόν τον τρόπο περιγράφει ο Χρήστος Δούλος την «οδύσσεια» που είχε για να προσφέρει ιατρική βοήθεια στον 4χρονο γιο του, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός στο μικρό δάχτυλο του μικρού δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους αγροτικούς ιατρούς στο Καστελλόριζο, γεγονός που τον ανάγκασε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο στην Τουρκία.

Οι γιατροί, μάλιστα, δεν γνώριζαν αν υπήρχε κάταγμα και ρήξη τένοντα την ίδια στιγμή. «Έπαιρναν τηλέφωνο το ΕΚΑΒ της Ρόδου γιατί όταν λαμβάνει χώρα ένα συμβάν εδώ (σ.σ. στο Καστελλόριζο) στέλνουν ελικόπτερο προκειμένου να μεταφερθεί ο ασθενής και κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο στο νοσοκομείο της Ρόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (23/2) όταν μία σιδερένια πόρτα έκλεισε με δύναμη λόγω του αέρα, με αποτέλεσμα να πιαστεί το μικρό δάχτυλο του παιδιού. Ο Χρήστος Δούλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, αναγκάστηκε να πάει στην πόλη Κας της Τουρκίας. «Είχαμε ενημερώσει τις απέναντι Αρχές, το λιμεναρχείο, τελωνείο και την Αστυνομία μέσα από μία γνωστή στην Τουρκία».

Ο Τσίκος Μαγκάφης, κάτοικος Καστελλόριζου, ανέφερε πως γνωρίζουν αρκετούς από την πόλη Κας της Τουρκίας και καθώς η σύζυγός του μιλάει τη γλώσσα, ήταν πιο εύκολη και η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του παιδιού πλήρωσε ασθενοφόρο, για να μεταφέρει το παιδί του στο νοσοκομείο, ενώ τρόμαξε όταν άκουσε την τιμή που του ζήτησαν ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αττάλεια.

Του είχαν ζητήσει, μάλιστα, 15.000 ευρώ για να διακομιστεί ο 4χρονος και λόγω της έκπτωσης, καθώς γνώριζε γιατρό από το νοσοκομείο, του είπαν για 13.700 ευρώ. Μετά και την εξωφρενική τιμή, αποφάσισε να διακομιστεί το παιδί του σε μία άλλη ιδιωτική κλινική χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μία περιουσία. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων του Καστελλόριζου είναι να τοποθετηθεί ένας γιατρός, γενικής ιατρικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ