Κασιδιάρης: Κάθομαι στο εδώλιο εξαιτίας του Σαμαρά και τότε κυβερνητικών στελεχών – Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου

Τη γραμμή της Χρυσής Αυγής περί κατασκευασμένων σε βάρος των βουλευτών του κόμματος κατηγοριών, ακολούθησε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κάθισε σήμερα στο εδώλιο, έχοντας μαζί του έναν φάκελο με έγγραφα για την υπόθεση. Στο ακροατήριο βρέθηκαν -για πρώτη φορά μετά από καιρό- οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στο εδώλιο εξαιτίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και άλλων στελεχών της τότε κυβέρνησης της ΝΔ με απώτερο σκοπό να πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, η οποία αντλούσε ψήφους από την Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην βουλευτής, δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, έκανε εκτενή αναφορά σε όσα φέρεται να του είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στο γραφείο του στη Βουλή, «ομολογώντας» ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατά τους ισχυρισμούς του και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.

Ερωτηθείς από την έδρα, χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο Ψαρα και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή ενώ όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για «ελεύθερη έκφραση άποψης» και «ελευθερία της διακίνησης των ιδεών».

«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης… Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του ποινικού Κώδικα», είπε ο Κασιδιάρης. Η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη προσπάθησε εκ νέου να αποσπάσει απάντηση για τα σύμβολα της οργάνωσης με τον κατηγορούμενο να λέει: «Τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών…» Κανένα σχόλιο δεν έκανε επίσης για το τατουάζ με την σβάστικα στο χέρι του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανέναν Έλληνα πολίτη».

Κληθείς να απαντήσει για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε πως έμαθε για την ύπαρξή του μετά την δολοφονία. «Ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομα του στα δελτία ειδήσεων» είπε ο κατηγορούμενος. «Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες», σημείωσε, ενώ έσπευσε να υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία: «Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου».

Ο ίδιος, αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητής… «Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα… », είπε. Ισχυρίστηκε επίσης ότι όλες οι φωτογραφίες του που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα, ενώ για την παρουσία των χρυσαυγιτών στο Μελιγαλά είπε ότι «δεν υπήρχε εντολή για ομοιόμορφο ντύσιμο. Ήταν λάθος μου που είπα για στρατιωτικό βηματισμό. Πηγαίναμε σε ένα μνημείο».

Αναφερόμενος, τέλος, στο χαστούκι που έδωσε στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, χαρακτήρισε το συμβάν ως «ατυχές».

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ