«Κάρβουνο» δάσος δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή του Αλμυρού

«Κάρβουνο» δάσος δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή του Αλμυρού

Σε «κάρβουνο» μετατράπηκαν δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης στον περιοχή του Αλμυρού από δύο «ύποπτες» πυρκαγιές που καίνε για δύο ημέρες και βρίσκονται σε πολύ δύσβατες χαράδρες, κάτι που έχει αποτέλεσμα να επιχειρούν μόνο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα την ημέρα.

Το βράδυ της Δευτέρας και μετά από 24 ώρες, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στις 8 το βράδυ της Κυριακής, σε δύσβατη δασική περιοχή στην Αγ. Τριάδα, Νεοχωρακίου Αλμυρού.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρες να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς και την κατάσβεση ανέλαβαν το βράδυ δύο πεζοπόρα τμήματα 18 πυροσβεστών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας έγιναν ρίξεις από αεροσκάφη Canadair, που στη συνέχεια αποχώρησαν για να κατασβέσουν μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Καλαμπάκα.

Τελικά, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 9 το βράδυ και με απολογισμό καμένα δρυς και πουρνάρια σε έκταση 50 στρεμμάτων περίπου. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο παράγοντα και την υπόθεση διερευνά το ανακριτικό τμήμα.

Πηγή: magnesianews.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ