Καρδίτσα: Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τα τρακτέρ – BINTEO

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας. Στο ύψος της κεντρικής πλατείας βρέθηκαν φορείς, σωματεία, σύλλογοι, οι οποίοι στηρίζουν τα αιτήματα τους.

Υλοποιώντας την απόφαση της Συνέλευσης του μπλόκου στον κόμβο του Ε65 πολλές δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους και με άλλα μικρότερα οχήματα κινήθηκαν από το σημείο που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα προς την πόλη της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το kasrditsalive, περίπου στις 6.45 το απόγευμα το κομβόι των τρακτέρ και των άλλων οχημάτων εισήλθε στην Καρδίτσα και κινήθηκε κορνάροντας και μαρσάροντας τις μηχανές τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι αγρότες ακινητοποίησαν για λίγα λεπτά τα οχήματά τους.

Στο ανατολικό τμήμα της Κεντρικής Πλατείας και επι του κεντρικού πεζόδρομου είχαν συγκεντρωθεί επίσης δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας χαιρέτισε τη συγκέντρωση συμπαράστασης και κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών που είναι αγώνας για να παραμείνουν στον τόπο τους και να μείνουν ζωντανά τα χωριά και να συμμετάσχουν στους συμβολικούς αποκλεισμούς και στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 7.30 οι αγρότες επιβιβάστηκαν στα τρακτέρ τους και ετοιμάστηκαν να επιστρέψουν στο μπλόκο του Ε65.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στις 4.00 το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος του Ε65 πραγματοποιώντας τη Συνέλευσή τους κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν από τα μέλη της ΕΟΑΣΚ για την χθεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων στον Παλαμά και την απόφαση για συντονισμό και κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων με διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η έκθεση Agrotica.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ