Καψής: Ανακριβείς οι πληροφορίες της ΕΣΗΕΑ

Καψής: Ανακριβείς οι πληροφορίες της ΕΣΗΕΑ

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή. Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση  δουλεύουν χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη. Διαβάστε την καταγγελία εδώ

 

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που απορρίπτει τις κατηγορίες της ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία παρατυπία και ότι τηρείται απολύτως η εργατική νομοθεσία:

 

«Για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ αναπαράγει ανακριβείς πληροφορίες. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις, οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά και θα αποδοθούν στα οικεία ταμεία όταν γίνει η εκκαθάριση του μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες  αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Δημόσια Τηλεόραση , το ίδιο έκαναν και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ,  χωρίς να διαπιστωθεί καμία παρατυπία. 

Είναι άξιο προσοχής πάντως, ότι την ώρα που η ανεργία πλήττει περισσότερο, ίσως, από  κάθε άλλο κλάδο τους δημοσιογράφους,  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ασχολείται με εργαζόμενους στο Δημόσιο, όπου τηρείται απολύτως  η εργατική νομοθεσία και αδιαφορεί για το ότι 1800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ που έχουν υποβάλει αίτηση-μεταξύ των οποίων και πολλοί δημοσιογράφοι- δεν μπορούν να εργασθούν, επειδή συνεχίζεται η κατάληψη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ