Καπραβέλος: Θάνατος πλήρως εμβολιασμένου στη Θεσσαλονίκη

Τον θάνατο ασθενούς με κορονοϊό, ο οποίος είχε εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, γνωστοποίησε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο OPEN.

“Δεν είναι μόνο τα κρούσματα, αρχίζει και πιέζεται το σύστημα υγείας. Ήδη χθες στις μονάδες του Παπανικολάου είχαμε τρεις εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας ασθενών, ηλικίας 58 έως 60 ετών, σε βαρύτατη κατάσταση. Έχουμε εισαγωγές πλέον, που παρουσιάζουν μια αύξηση. Επομένως δεν είναι να το αφήνουμε έτσι. Έχουμε τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία είναι πάρα πολύ ανησυχητική.

Έχουμε τον πρώτο θάνατο ασθενούς πλήρως εμβολιασμένου στη μονάδα μου, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή του. Είναι μια από τις εξαιρέσεις. Είναι ο πρώτος θάνατος στις 13.000 που έχουμε, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είχε κάνει τον εμβολιασμό του, όπως και η γυναίκα του και τα παιδιά του. Αυτή είναι η ανησυχία σε όλον τον κόσμο. Η μετάλλαξη αυτή άλλαξε όλα τα δεδομένα. Μιλάμε για σχεδόν για μια καινούργια πανδημία, ήδη μπήκε επί τάπητος η τρίτη δόση, μήπως χρειάζεται ενίσχυση το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι αυτή η ανησυχία που υπάρχει για το τέταρτο κύμα, όταν επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς. Με την υπερμεταδοτικότητα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους χώρους συνάθροισης, παρότι μιλάμε για ανοιχτούς χώρους και με μια θερμοκρασία που δεν ευνοεί τον ιό, καταλαβαίνετε τι σκεφτόμαστε για όταν αρχίσουν οι συνωστισμοί και πέσει η θερμοκρασία” είπε ο κ. Καπραβέλος.

Αναφερόμενος στον θάνατο του ασθενούς, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια εξαίρεση και είπε: “H μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει και τους εμβολιασμένους. Βέβαια σε μικρότερο βαθμό, νοσούν, αλλά δεν κινδυνεύουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν πρέπει να το υποτιμούμε. Πρέπει κι οι εμβολιασμένοι να προσέχουν. Όμως, η προστασία του εμβολίου είναι πάρα πολύ υψηλή, είναι μια μοναδική εξαίρεση στους 13.000 θανάτους που έχουμε. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πάρα πολύ κι αυτοί είναι που φοβόμαστε, όπως και οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, μήπως μολυνθούν με την επιστροφή των εκδρομέων. Τότε θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα με πάρα πολλούς νεκρούς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ