Καπραβέλος: Πρόταση – βόμβα για σχολεία, μάσκες και ανεμβολίαστους

Για σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και ότι η κατάσταση είναι δραματική.

«Η Πολιτεία έχασε το στοίχημα. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι μια αστεία μετάλλαξη, θα μας τσακίσει. Τα λέγαμε από το καλοκαίρι. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν διστακτικά» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα».

«Θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας άμεσα μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 ημέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown των ανεμβολίαστων, να κλειστούν στα σπίτια τους για να τους προστατεύσουμε. Δεν γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η Πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεννοηθούν. Να δουν πού είναι το πρόβλημα και να γίνουμε επιτέλους μια γροθιά. Μην τιμωρήσουμε τους ανεμβολίαστους, έκκληση κάνω», υποστήριξε ο κ. Καπραβέλος.

Τι δήλωσε ο Καπραβέλος για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογραμμίζει ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τις χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ακόμη ένα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», καταλήγει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.