Καπραβέλος: Η νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού

Ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος έκανε παρέμβαση του την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Πρόσωπο με Πρόσωπο“, όπου στο στούντιο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Πρόσωπο με Πρόσωπο: Κόντρα Πλεύρη – Ξανθού για την δημόσια δαπάνη στην υγεία

«Είμαι γιατρός 40 χρόνια. Γνώρισα το σύστημα υγείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στα πρώτα του χρόνια. Κάναμε μεταμοσχεύσεις καρδιάς, μεταμοσχεύσεις πνευμόνων. Χειρουργούσαμε τέσσερις ασθενείς την ημέρα, ενώ ο ιδιωτικός τομέας μετά βίας χειρουργούσε έναν. Η κατάντια του νοσοκομείου είναι να μην μπορεί να χειρουργήσει ούτε έναν ασθενή, ενώ ο ιδιωτικός τομέας χειρουργεί 10 με 12 ασθενείς την ημέρα» είπε αρχικά.

«Αυτά που ακούω είναι δικαιολογίες. Είναι γνωστά όλα τα προβλήματα. Είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν οι πολιτικοί μας το τι πρέπει να γίνει για να έχει ο πολίτης τις υπηρεσίες δίπλα του, γιατί, τώρα μετά την τραγωδία που βιώσαμε με τον κορονοϊό είναι πολύ αργά για να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Η άρνηση των γιατρών να έρθουν να στελεχώσουν το σύστημα υγείας δεν είναι η προκήρυξη θέσεων. Αυτή τη στιγμή το 1/3 των γιατρών μας λείπουν. Είναι κενές οι οργανικές θέσεις. Δεν το ήξεραν; Δεν ήξεραν ότι χωρίς γιατρούς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε;» αναρωτήθηκε.

Καρκινοπαθής περιμένει 3 μήνες για χειρουργείο – Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

«Ο Ιανουάριος έκλεισε με 50% κάτω όλα τα χειρουργεία από το 2022 που είχαμε την πανδημία. Η μονάδα εντατικής θεραπείας, αυτή που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, που είναι δωρεάν, δεν λειτουργεί ακόμα λόγω έλλειψης προσωπικού. Στις τελευταίες προκηρύξεις από το υπουργείο Υγείας, από τις 32 θέσεις έκοψαν τις 6 εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εντατικολόγοι, που τους χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουν τα κρεβάτια της εντατικής. Δεν μπορώ να δεχτώ ως γιατρός 40 χρόνια κι έτοιμος να βγω στη σύνταξη να παραδίδω τη σκυτάλη σε ένα νοσοκομείο που δεν μπορεί να χειρουργήσει. Τα παιδιά μας εγκαταλείπουν την Ελλάδα για το εξωτερικό και ο ασθενής δεν μπορεί να βρει κατάλληλες υπηρεσίες όταν τις έχει ανάγκη» σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ