Καπραβέλος για αρνητές ασθενείς: Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν

Σε περιστατικά με αρνητές αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση.

Όπως είπε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «αντιμετωπίζουμε και απειλές και βρισιές… Είναι σαν να πάω εγώ σε έναν μηχανικό και να του πως δεν μου αρέσουν οι 10 κολόνες, βάλε 5».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο το να δώσεις οξυγόνο στον ασθενή τού σώζεις τη ζωή.  Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνει κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν. Οι καταστάσεις είναι τραγικές».

Με αφορμή το περιστατικό με την 51χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς αρνήθηκε την διασωλήνωση είπε το εξής:

«Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπει στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της νόσου, που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί ».

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατρός, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι του στο νοσοκομείο Παπανικολάου ήρθαν σε σύγκρουση με ασθενή ο οποίος αρνείτο τον ιό αλλά και την διασωλήνωσή του.

καπραβέλος

Καπραβέλος: Χαρακτηριστικό του 4ου κύματος η αμφισβήτηση των ενεργειών των γιατρών

Ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι «το χαρακτηριστικό του 4ου κύματος είναι η αμφισβήτηση των ενεργειών των γιατρών. Αμφισβητούν ότι έχουν κορονοϊό, αμφισβητούν τη θεραπεία, αμφισβητούν ότι πρέπει να διασωληνωθούν».

Ο ίδιος σημείωσε ότι  πίσω από αυτά τα περιστατικά, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που δεν τους ξέρουμε, με τους οποίους συνομιλούν οι ασθενείς κατά τη νοσηλεία τους και τους προτρέπουν να αρνηθούν τη διασωλήνωση.

«Βλέπουμε που μιλάνε στο κινητό, υπάρχουν πρόσωπα από πίσω και δεν τα ξέρουμε» υποστήριξε ο κ. Καπραβέλος.

Ηχηρό καμπανάκι για την τρίτη δόση χτύπησε παράλληλα ο ιατρός, όσον αφορά στην τρίτη δόση και ειδικά για όσους είναι εμβολιασμένοι με μια δόση του σκευάσματος της Johnson&Johnson:

«Όσοι είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο-Απρίλιο με το J&J είναι πλέον ακάλυπτοι απέναντι στον ιό. Είμαι ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει η επαναληπτική δόση αμέσως, το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ