“Καμπανάκι” Παπαευαγγέλου για τους ανεμβολίαστους άνω των 40 ετών

Σημαντική είναι η ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. όπως και η διασπορά της λοίμωξης covid-19 σε όλη την κοινωνία, με τη διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν σημαντική αύξηση του ιϊκού φορτίου, ενώ ανησυχητική είναι η μετατόπιση της λοίμωξης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμη τόνισε ότι εστίες μετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Είπε ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να νοσήσει και ο μέσος κυλιόμενος όρος του 7ημερου, είναι 2.568 κρούσματα.

Παρατηρήθηκε επίσης, αύξηση των εισαγωγών 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων, όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Για άλλη μια φορά η καθηγήτρια κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη, δηλαδή ηλικίας άνω των 40 ετών, ενώ τόνισε ότι αυξάνονται τα κρούσματα στις ηλικίες 40-60 ετών. Όλοι οι ανεμβολίαστοι νέοι να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό self test και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μία εβδομάδα τουλάχιστον, υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως η μετάλλαξη “Δέλτα” είναι 44 φορές περισσότερο μεταδοτική από τη μετάλλαξη “Άλφα”, είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Ο ιός, τόνισε, είναι εδώ – και έδωσε έμφαση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε ότι ο αριθμός κρουσμάτων στην Ιαπωνία, όπου χθες ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν υψηλότερος από την αρχή του χρόνου και ερώτημα παραμένει αν οι διοργανωτές θα ελέγξουν τα κρούσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ