“Καμπανάκι” από Γώγο: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 20ημερο – Η πανδημία εξελίσσεται σε νόσο των νέων

«Η υγειονομική κρίση είναι εδώ, ο κορονοϊός είναι παρών» τόνισε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος επισημαίνοντας ότι το βασικό όπλο που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα είναι τα εμβόλια.

«Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας παρουσιάζει αύξηση» συνέχισε, με τον κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας να διαμορφώνεται σε 2.942 μολύνσεις. Αναφερόμενος στη μετάλλαξη “Δέλτα”, ο κ. Γώργος ανέφερε πως «σύντομα θα επικρατήσει πλήρως και θα φτάσει το 90%» τονίζοντας σε εκείνο το σημείο ότι το τελευταίο 20ημερο διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών.

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη» είπε και προειδοποίησε ότι «αρχίζει να χτυπά και μεγαλύτερες ηλικίες». Όπως ανέφερε ο καθηγητής, στο επόμενο διάστημα ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. «Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα», είπε ακόμη.

Σημείωσε επίσης ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 51% με την μεγαλύτερη δυσκολία να εντοπίζεται στην Κρήτη. Όπως είπε στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι κατά 99% ασθενείς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και υπογράμμισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων αυτή τη στιγμή – σε σχέση με το τρίτο κύμα – είναι κατά 60% – 80% μειωμένος λόγω των εμβολιασμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ