Καμίνης: Να βρεθεί αμέσως λύση για τον Ρωμανό

Καμίνης: Να βρεθεί αμέσως λύση για τον Ρωμανό

Σε δήλωση υποστήριξης του δικαιώματος των φυλακισμένων να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα προέβη σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αν και χθες αρνήθηκε να τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Στη σημερινή δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι «η ελληνική και διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η παρακολούθηση μαθημάτων από τους φυλακισμένους συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία» και ότι «γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες». «Εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, εκφράζω την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να βρεθεί αμέσως λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού» καταλήγει ο κ. Καμίνης.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» όπου χαρακτηρίζεται «ακραία αυθαιρεσία» η άρνηση εκπαιδευτικών αδειών, η οποία «φανερώνει εκδικητικό πρόσωπο που δεν αντιπροσωπεύει και δεν αξίζει στην Ελληνική Δημοκρατία». Στο απορριφθέν ψήφισμα τονίζεται ότι «είναι μεγάλο λάθος η Δημοκρατία να εκδικείται. Αντιθέτως, όταν τηρούνται ισότιμα οι νόμοι και τα δικαιώματα για όλους, η Δημοκρατία ενισχύεται».

Στο μεταξύ, στις 24 Νοεμβρίου ο δήμος Βριλησσίων εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στους κρατούμενους. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «η μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών αποτελεί ακραία αυθαιρεσία για κάθε κρατούμενο που τη δικαιούται και δεν τη λαμβάνει, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με απεργούς πείνας που τις αιτούνται και αναιτιολόγητα δεν τους χορηγούνται». Ακόμη, γίνεται αναφορά στον Νίκο Ρωμανό και τον Ηρακλή Κωστάρη. Ειδικά για τον Νίκο Ρωμανό σημειώνεται ότι «η μη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο που στην Ελληνική Δημοκρατία, ακόμη και στη σημερινή φάση της αμφισβήτησής της, δεν την αντιπροσωπεύει και δεν της αξίζει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ