Καλοκαιρινός ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανεβαίνει ο υδράργυρος, μένει η αφρικανική σκόνη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, που θύμιζε φθινόπωρο, και από τη Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει η βελτίωση με άνοδο του υδράργυρου, αν και η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας θα παραμείνει.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, η κακοκαιρία πέρασε και οι τελευταίες βροχές έπεσαν στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό από τη Μεγάλη Δευτέρα με γενικά αίθριο ουρανό, λίγες πρόσκαιρες συννεφιές στα βουνά στα βόρεια. Θα υπάρχουν ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ στο Ιόνιο, στο Αιγαίο όμως το βοριαδάκι θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 21 στη Βόρεια Ελλάδα, στους 23 στην Κεντρική, στους 22-23 νοτιότερα.

Τη Μεγάλη Τρίτη παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αραιές νεφώσεις και λίγες πρόσκαιρες συννεφιές, οι νοτιάδες θα φθάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος στους 25-26. Τη Μεγάλη Τετάρτη η θερμοκρασία θα φθάσει στους 27, στους 28-29 τη Μ. Πέμπτη, ενώ τη Μ. Παρασκευή θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30-31 σε πολλές περιοχές της χώρας, θερμοκρασίες που θα διατηρήσει και το υπόλοιπο εορταστικό διήμερο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ