Καλλιθέα: Βομβαρδισμένο τοπίο η γειτονιά μετά την έκρηξη σε κάβα – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η γειτονιά στην Καλλιθέα, εκεί όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε κάβα στην οδό Λαγουμτζή.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, οι υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα είναι μεγάλες. Ένα αυτοκίνητο, το οποίο από το ωστικό κύμα έχει καταλήξει στη μέση του δρόμου, έχει καταστραφεί εντελώς, ενώ άλλα έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα

Επίσης, τζάμια έσπασαν σε διαμερίσματα και γειτονικές επιχειρήσεις, ενώ η καταστροφή της κάβας είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Στη γειτονιά μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός. Κάτοικοι κατέβηκαν να δουν τι συνέβη, ενώ η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ήταν άμεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η κάβα ανήκει σε γνωστό ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της περιοχής και πριν από 8-10 χρόνια η κάβα είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων, καθώς είχαν ξαναβάλει βόμβα.

Βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

«Τρέξαμε και είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει»

Η Δέσποινα, κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για το συμβάν. «Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο», είπε αρχικά.

«Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές», συμπλήρωσε.

Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

«Η κάβα ανήκει σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου – Είχαν ξαναβάλει βόμβα πριν 8-10 χρόνια»

Άλλη κάτοικος της περιοχής ανέφερε λεπτομέρειες για την κάβα στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη. «Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία», σημείωσε η κ. Αλεξάνδρα.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην κάβα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ