Καλλιθέα: Τα στοιχεία που “έκαψαν” την 51χρονη – Κλειδώθηκε στο σπίτι και δεν άνοιγε την πόρτα στους αστυνομικούς

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει η σύντροφος του 62χρονου, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην Καλλιθέα και μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος μόνο στο υπόγειο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν, ήταν το στοιχείο που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών από την αρχή. Όπως αποκάλυψε από τις πρώτες ώρες το enikos.gr, δεν βρέθηκαν κηλίδες αίματος πουθενά, εκτός από το εσωτερικό του διαμερίσματός της. Δηλαδή, παρότι- όπως έχει πει στην πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς- ο άνδρας έφτασε τραυματισμένος στο σπίτι, δεν εντοπίστηκε αίμα ούτε έξω από το διαμέρισμα, ούτε στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στον δρόμο.

Όταν δε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχε “παρελθόν’, καθώς το 2012 είχε επιτεθεί στον πρώην σύζυγό της με μαχαίρι, τότε, την έβαλαν στο κάδρο, ως βασική ύποπτη. Τελικά, έπειτα από εξονυχιστική έρευνα,  οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν το πτυσσόμενο μαχαίρι με το οποίο θεωρούν ότι επιτέθηκε στον 62χρονο. Το μαχαίρι ήταν κρυμμένο μέσα στο σπίτι και μάλιστα, είχε πλυθεί, προφανώς για να παραπλανήσει τις Αρχές, κι αυτό ήταν πολύ επιβαρυντικό στοιχείο για την 51χρονη. Η γυναίκα είχε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, καθαρίσει και τον χώρο του διαμερίσματος.

Η ίδια αρνείται τα πάντα, ωστόσο έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις, αλλάζοντας την εκδοχή της για το πώς τραυματίστηκε ο σύντροφός της.  Στην αρχή υποστήριξε ότι μπήκε αιμόφυρτος στο διαμέρισμα, ενώ στη συνέχεια ότι αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι μέσα στο σπίτι. “Δεν τον χτύπησα εγώ. Είχε βγει έξω και ξαφνικά ήρθε σπίτι μέσα στα αίματα. Κάποιος τον χτύπησε με μαχαίρι στην πλατεία της Καλλιθέας” είχε ισχυριστεί αρχικά η 51χρονη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.   Μάταια προσπαθούσε όμως να πείσει τους αστυνομικούς που της πέρασαν χειροπέδες.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Όταν οι γείτονες άκουσαν φωνές το πρωί του Σαββάτου, δεν έδωσαν σημασία γιατί συχνά υπήρχαν καβγάδες και περιστατικά ξυλοδαρμού. Και οι δύο αντιμετώπιζαν πρόβλημα αλκοολισμού. “Ήταν μια περίπλοκη κατάσταση” λέει στον ΑΝΤ1 γείτονας της κατηγορούμενης για τη σχέση της με τον 62χρονο.  “Αυτός είναι καλό παιδί, αλλά έπινε πολύ όπως και αυτή. Στο παρελθόν, είχε ξαναέρθει η αστυνομία για κάτι αντίστοιχο” τονίζει.

Πρώτο στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ, το οποίο ειδοποίησε η κατηγορούμενη ενημερώνοντας για τον τραυματισμό του συντρόφου της. Όταν όμως οι διασώστες μετέβησαν στο σπίτι, εκείνη ήταν εριστική και αντιδρούσε στη μεταφορά του 62χρονου. Μόλις τον έβαλαν στο ασθενοφόρο, μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα.  Στη συνέχεια στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικοί, όμως η γυναίκα δεν ήθελε να τους ανοίξει την πόρτα και χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να την πείσουν.

Στο μικροσκόπιο το σημειωματάριο

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή στην 51χρονη, και την παρέπεμψε σε ανακριτή. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο βρίσκεται ένα σημειωματάριο που εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί το μελετούν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιες από τις σημειώσεις της, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ακατάληπτες,  “δείχνουν” προμελέτη.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη οικία, στην έμενε η 51χρονη μαζί με τον 62χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξίφος,
  • ψαλίδι,
  • τρία μαχαίρια, μεταξύ των οποίων και το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της ανωτέρω αξιόποινης πράξης,
  • σημειωματάριο,
  • είδη ρουχισμού και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ