Καλλιθέα: Πέθανε εργαζόμενος στον Δήμο που πήγε να ανοίξει παιδική χαρά εν μέσω καύσωνα

Νεκρός εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας πιθανότατα από θερμοπληξία, εν ώρα υπηρεσίας, τη στιγμή που άνοιγε παιδική χαρά. Ο 49χρονος υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού 16 ετών και παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια διασώστη του ΕΚΑΒ δεν τα κατάφερε.

Τραγωδία στην Χαλκίδα: Νεκρός ντελιβεράς με συμπτώματα θερμοπληξίας – Υπέστη απανωτά εγκεφαλικά

Ο 49χρονος εργαζόμενος το δήμου Καλλιθέας χθες Κυριακή (23/07) πήγε στις 16:45 για να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους, σύμφωνα με το kallitheaonline.gr.

Αφού ξεκλείδωσε την είσοδο της παιδικής χαράς της οδού Σπάρτης, διήνυσε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρά μέχρι να φτάσει στην δεύτερη είσοδο της παιδικής χαράς στην οδό Περικλέους, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, και εκεί κατά την την προσπάθεια του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και πράγματι σε ελάχιστα λεπτά – ώρα περίπου 17:15 – έφτασαν στο σημείο ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ.

Ο διασώστης οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έδωσε υπεράνθρωπη μάχη επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα, η καρδιά του άτυχου εργαζόμενου του δήμου Καλλιθέας τον είχε εγκαταλείψει.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο αδερφός του 49χρονου.

Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο άτυχος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας υπέστη καρδιακή ανακοπή, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας.

Η ανακοίνωση του δήμου Καλλιθέας

«Σχετικά με την τραγική απώλεια του 49χρονου εργαζόμενου μας στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου μας. Ο Δήμος Καλλιθέας, είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ