Καλάβρυτα: Το GPS οδήγησε τουρίστες στον γκρεμό—Σώθηκαν από θαύμα

Από θαύμα σώθηκαν τέσσερις Γερμανοί τουρίστες που κατέληξαν σε γκρεμό στα Καλάβρυτα, αφού προηγουμένως είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες του GPS.  Το τροχόσπιτό τους βρέθηκε να κρέμεται σε χαράδρα, έτοιμο να πέσει, σε δρόμο κοντά στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων προς το χωριό Λαπαναγοί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalavrytanews, όλα συνέβησαν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όταν οι τουρίστες θέλησαν με τη βοήθεια GPS να κάνουν μια, κατά άλλα, μαγευτική διαδρομή, μέσα στη φύση. Όμως, ακολουθώντας τις οδηγίες του GPS βρέθηκαν σε έναν επικίνδυνο και ουσιαστικά αδιάβατο δρόμο. Στην προσπάθειά τους να περάσουν, καθώς δεν μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω, ο δρόμος υποχώρησε και το όχημά τους βρέθηκε αιωρούμενο πάνω από χαράδρα που οδηγεί στον ποταμό Σελινούντα. Το όχημα από θαύμα δεν έπεσε και στάθηκε στην άκρη του γκρεμού.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και του Α.Τ. Καλαβρύτων που έδεσαν το όχημα για να μην πέσει, ωστόσο η ανέλκυσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα με τα kalavrytanews, η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου που συνδέει την Ιερά Μονή Μακελλαριάς με τους Λαπαναγούς Αχαΐας και από εκεί με την Αιγιάλεια έχει “κολλήσει” στην γραφειοκρατία μεταξύ υπηρεσιών, με τα κονδύλια για την κατασκευή του να έχουν εγκριθεί, αλλά να αναμένονται οι υπογραφές…

Καλάβρυτα γκρεμός Καλάβρυτα γκρεμός Καλάβρυτα γκρεμός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ