Κάλαμος: Δεν απειλούνται οι διάσπαρτες κατοικίες από τη φωτιά – Στη μάχη και οι δασοκομάντος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη θέση Αγκώνα στον Κάλαμο Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους, στην άκρη του οικισμού προς το βουνό, το μεσημέρι της Τρίτης. 

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3-5 μποφόρ και η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία. Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν ενισχυθεί, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί εκτός των άλλων και δύο ομάδες δασοκομάντος (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κοντά στις φλόγες βρίσκονται κάποιες διάσπαρτες κατοικίες, χωρίς όμως να κινδυνεύουν, μέχρι στιγμής.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν συνολικά 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες δασοκομάντος, (11 άτομα), εκ των οποίων η μία είναι αερομεταφερόμενη και μεταφέρθηκε στο σημείο με ελικόπτερο, ενώ η δεύτερη είναι πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση των δασοκομάντος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν προχθές την εκπαίδευση τους.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο έχουν ληφθεί μέτρα για λόγους ασφαλείας και από την Τροχαία, η οποία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών Αυγής και Θάσου και Περιφερειακής Αγκώνα και Θάσου προς Χιλιοπόταμο.

ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ