Καλαμάτα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια συντριβής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους – Τα σενάρια και οι μαρτυρίες

Τα αίτια της συντριβής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αρχές, που συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες για την μοιραία πτήση που οδήγησε στον θάνατο τον 40χρονο επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο κατέπεσε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του, που παρακολουθούσαν την τελευταία πτήση του 40χρονου με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, καθώς θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Η κηδεία του επισμηναγού θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, ενώ έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή όπου έχει συντριβεί το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, συλλέγοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Τα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη, ποικίλουν. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται και το ενδεχόμενο, ο πιλότος να έριξε με αυτοθυσία το αεροσκάφος σε αυτό το σημείο, ύστερα από πιθανή βλάβη. Σημειώνεται ότι πολύ κοντά βρίσκεται το χωριό Άρι, αλλά και το στρατιωτικό αεροδρόμιο, που εκείνη την ώρα είχε πολύ κόσμο. Έτσι, εξετάζεται το σενάριο ο επισμηναγός να προσπάθησε να ρίξει το αεροσκάφος μακριά από αυτά τα δύο σημεία, ώστε να μην υπάρχουν άλλες ανθρώπινες απώλειες. Ίσως και αυτός να ήταν ένας λόγος που ο 40χρονος επισμηναγός να μην πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει, εξάλλου, και μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της τραγωδίας. Κάποιοι ανέφεραν πως είδαν ένα κομμάτι του αεροσκάφους που πιλοτάριζε ο 40χρονος επισμηναγός να φεύγει στον αέρα λίγο πριν την πτώση του και μετά να ακολουθεί έκρηξη. Το κομμάτι αυτό δεν είναι καμένο. Πρόκειται για μέρος πτέρυγας του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, πιθανότατα από το κάθετο σταθερό που βρίσκεται στο πίσω μέρος και περιλαμβάνει τα πηδάλια διεύθυνσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ