Καλαμπάκα: Ραγίζουν καρδιές για τα 3 κορίτσια που σκοτώθηκαν στα Τέμπη – «Σας αφήσαμε ελεύθερες να ανοίξετε τα φτερά σας»

Με κεράκια και λουλούδια έχει πλημμυρίσει ο σταθμός του ΟΣΕ, στην Καλαμπάκα. Μια περιοχή που θρηνεί τα δικά της παιδιά: Τη Θώμη, τη Χρύσα και την Αναστασία Πλακιά, που χάθηκαν μαζί με ακόμη 54 επιβάτες στην τραγωδία των Τεμπών.

Συγγενείς και φίλοι με δάκρυα στα μάτια συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμπάκας. Το σημείο όπου σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, περίμεναν να υποδεχτούν τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους. Μετά το τριήμερο που πέρασαν με τις οικογένειές τους, θα επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Το «μαμά έφτασα», ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά των αγαπημένων τους προσώπων και η περιοχή από τον περασμένο Φεβρουάριο, σίγησε για πάντα.

«Το μέλλον σας δεν εξαρτιόταν ούτε από εμάς, ούτε από εσάς» – Το συγκλονιστικό σκίτσο

Σε φορτισμένο κλίμα η μητέρα των κοριτσιών ανέφερε, πως: «Σας αφήσαμε ελεύθερες να ανοίξετε τα φτερά σας να, γνωρίσετε τον κόσμο. Να ζήσετε τη ζωή σας και να χτίσετε το μέλλον σας, όμως δυστυχώς το μέλλον σας δεν εξαρτιόταν ούτε από εμάς, ούτε από εσάς». Ο περιβάλλοντας χώρος έχει γεμίσει με φωτογραφίες και με ένα σκίτσο από μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, στο οποίο απεικονίζονται τα ονόματα των κοριτσιών και τρεις άγγελοι να πετούν στον ουρανό, πάνω από τις ματωμένες γραμμές του ΟΣΕ.

Οι νεαρές κοπέλες τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων, βρίσκονταν στο κυλικείο, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στο πέμπτο βαγόνι που είχαν αγοράσει εισιτήρια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ