Καιρός: Βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Αίθριος καιρός

Ύστερα από τη σύντομη «φθινοπωρινή» παρένθεση των τελευταίων ημερών, καλός αναμένεται ο καιρός από αύριο και για την ερχόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο σιγά -σιγά να επανέρχεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά μοντέλα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι.

Για αύριο, Κυριακή ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Exit mobile version