Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα, με το θερμόμετρο να δείχνει θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καύσωνας θα κορυφωθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Realfm 97,8 και της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτική την πρόγνωση του καιρού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ