Καιρός: Καταιγίδες στην Αττική από το απόγευμα

Μπορεί ο Ιούλιος να μπήκε με υψηλές θερμοκρασίες που μας έβαλαν για τα καλά σε… κλίμα καλοκαιριού αλλά σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα Δευτέρα (3/7) ο καιρός θα έχει εκπλήξεις. Πρέπει να αναμένουμε βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα.

Καιρός: Νέα «τερτίπια» με βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Οι βροχές σήμερα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα. Υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σποράδες, Έβρο, κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο, βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32 με 34 βαθμούς. Η ημέρα ξεκινά στην Αττική με υγρασία, ενώ προς το μεσημέρι έρχονται βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα κεντρικά του νομού. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σήμερα στους 32 με 33 βαθμούς.

Μπόρες αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη, ιδίως στα ορεινά του νομού, αλλά και στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, με μπόρες και βροχές στον ηπειρωτικό κορμό.

Η αστάθεια πυροδοτείται Τετάρτη με Πέμπτη, όπου αναμένονται περισσότερες βροχές προς το μεσημέρι. Με την Παρασκευή, ωστόσο, να είναι ιδιαιτερως θερμή, με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ