Καιρός – Καλλιάνος: «Από τα μπάνια… στα χιόνια;» – Χειμωνιάτικο σκηνικό και πτώση θερμοκρασίας κατά 16-18 βαθμούς από την Τρίτη 

Για «τεράστια πτώση του υδραργύρου σε όλη τη χώρα και χειμωνιάτικο σκηνικό από την Τρίτη και έπειτα» προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσω νέας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε: «από το Σάββατο έως την Τρίτη-Τετάρτη, σε διάστημα δηλαδή 72-96 ωρών, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 16-18°C».

Ο κ. Καλλιάνος αναλυτικά έγραψε:

«ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ… ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ;

Φαντάζει σχεδόν αδύνατο αλλά ίσως αποδειχθεί δυνατό! Σας ενημερώνω ότι τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν μεγάλη πιθανότητα στο εξής σενάριο :

Μετά την μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (σε συνδυασμό με σκόνη από την Αφρική και νοτιάδες) και με το υδράργυρο να φτάνει στους 24-26°C στα Βόρεια, στους 28-30°C στα Κεντρικά και στους 32°C (!) στην Βόρεια Κρήτη (στην Αττική στους 26-27°C), έπεται τεράστια πτώση του υδραργύρου σε όλη τη χώρα και χειμωνιάτικο σκηνικό από την Τρίτη και έπειτα.

Φαίνεται, ότι από το Σάββατο έως την Τρίτη-Τετάρτη, σε διάστημα δηλαδή 72-96 ωρών, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 16-18°C (!). Και έτσι, από τη ζέστη, τη σκόνη και πιθανώς τα μπάνια του Σαββατοκύριακου, θα πάμε σε πιθανές βροχές, κρύο και χιόνια από την Τρίτη και έπειτα.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτό το πραγματικά αλλόκοτο σενάριο. Θα σας κρατώ ενήμερους διότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο».

Δείτε την ανάρτηση:

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-03-2025

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-03-2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-03-2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-03-2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΤΡΙΤΗ 18-03-2025

Exit mobile version