Καιρός: Επιμένει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Βροχερός θα είναι και σήμερα ο καιρός. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο (κυρίως στα νότια), τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, έως νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία) και μέχρι νωρίς το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 06 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-12-2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-12-2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-12-2023

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023

Exit mobile version