Και στο BBC η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου: “Κατάφερε να πείσει και εμάς και το Forbes”

Μετά την Telegraph, η Ελένη Αντωνιάδου έγινε θέμα και στο βρετανικό δίκτυο BBC, που παραδέχεται ότι την κατέταξε στον κατάλογο με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες για το 2014.

Το ίδιο συνέβη και με το Forbes, προσθέτει, που την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30 ετών, το 2015.

Η Ελένη Αντωνιάδου, έπεισε για τους ισχυρισμούς της ότι είναι επιστήμονας και ερευνήτρια της NASA τα ελληνικά μίντια, που επί χρόνια την προέβαλαν ως ένα από τα πιο λαμπερά μυαλά της Ελλάδας, τις τελευταίες δεκαετίες, την Mattel, που έφτιαξε μία κούκλα Barbie προς τιμή της, αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που την συμπεριέλαβε σε μία αφίσα με τους 11 σημαντικότερους Έλληνες, σημειώνει το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για «άνοδο και ίσως την πτώση» ενός από τα νεότερα και τα λαμπρότερα μυαλά της Ελλάδας και προσθέτει: «Επί χρόνια έδινε συνεντεύξεις παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ειδική στην αναγεννητική ιατρική, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Καθώς φαίνεται ότι ούτε ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήταν ακριβή».

Κάνει, επίσης, εκτενή αναφορά στην υπόθεση, εξηγώντας ότι σημείο καμπής στάθηκε η πρόσφατη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την υπουργό Παιδείας, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση επιστημόνων «που περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας έρευνες σε εργαστήρια και έχουν ελάχιστο χρόνο ή ροπή προς τη δημοσιότητα».

Αναφέρει παράλληλα τα όσα τόσα χρόνια η Ελένη Αντωνιάδου υποστήριζε ότι έχει επιτύχει, απαντώντας για καθένα ξεχωριστά, πώς είναι ακριβώς τα πράγματα.

Και το BBC προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την κ. Αντωνιάδου, ωστόσο, η ίδια δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ