Και επίτιμος δημότης Βύρωνα!

Επίτιμος δημότης του Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Δήμαρχος της ιταλικής πόλης Cava de Tirreni, Μάρκο Γκάλντι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας, αναφερόμενος παράλληλα στη σημαντική προσφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

 

Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Τρίτης σε τιμητική εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βύρωνα, σε ένδειξη αναγνώρισης των φιλελληνικών αισθημάτων του Ιταλού Δημάρχου και της πρωτοβουλίας που ανέλαβε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

 

Ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην θέση που πήρε ο Ιταλός Δήμαρχος υπέρ της χώρας και τόνισε “O Marco Galdi ήταν ο πρώτος που έκανε τον φιλελληνισμό πράξη, στην παρούσα συγκυρία, όπου η εικόνα που παρουσιάζεται για τη χώρα μας στο εξωτερικό είναι κάθε άλλο παρά κολακευτική”.

 

Από την πλευρά του, ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, λέγοντας χαρακτηριστικά : “θα έχω στην καρδιά μου τον Βύρωνα”, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας: “Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ