Καύσωνας: Μετά το «διάλειμμα» δροσιάς, έρχεται δεύτερο κύμα – ΒΙΝΤΕΟ με τις θερμοκρασίες από σήμερα έως την Πέμπτη

Στον «κλοιό» του καύσωνα Κλέωνα βρίσκεται ολόκληρη η χώρα. Και μπορεί σήμερα το μελτέμι να δίνει μια μικρή ανάσα δροσιάς, όμως, από την Πέμπτη έρχεται σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) νέα θερμική έξαρση.

Καιρός: Τα μελτέμια δίνουν ανάσα δροσιάς – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο η θερμοκρασία

Το Σάββατο σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. 33 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 7 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στην Νότια Κρήτη οι μέγιστες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας Κλέων: Οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Σήμερα, Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στην Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 23 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Καύσωνας «Κλέων»: Μικρή ανάσα με μελτέμια, αλλά σε επιφυλακή για πυρκαγιές – «Καμπανάκι» για ερημοποίηση της χώρας

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 36-37 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 33-35 βαθμούς.

Έρχεται νέα θερμική έξαρση

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ από την Πέμπτη αναμένεται νέα θερμική έξαρση σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου έως την Τετάρτη 19 Ιουλίου η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγο στα ανατολικά αλλά θα ανέβει  στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά 41 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (20-7-2023) κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 41-43, στα νησιά του Ιονίου τους 39-41, στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK