Καφούνης: Πρέπει να ανοίξει η αγορά την 1η Μαρτίου, δεν θα αντέξει άλλες παρατάσεις στο lockdown

«Το ύψιστο αγαθό είναι η δημόσια Υγεία και το λιανεμπόριο είναι ένας σοβαρός κλάδος που σέβεται τα πάντα και λειτουργεί με ασφάλεια, εδώ που βρεθήκαμε, βλέπουμε να κινείται σε μία βάση, μάλλον αυστηρή για το λιανεμπόριο και να βλέπουμε να παίζεται ένα ακορντεόν μεταξύ εμπορίου και σχολείων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι συνάδελφοι μου εκφράζουν τεράστια αγωνία για την επόμενη μέρα. Δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν το τεράστιο βουνό των υποχρεώσεων που έχουν μπροστά τους», επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτά που έχουμε κρύψει κάτω από το χαλί, αν δεν τα ρυθμίσουμε γενναία με πολλές δόσεις και δεν γίνει ένα κούρεμα σε αυτά, είναι αδύνατον να αποπληρωθούν. Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και δεν θα πρέπει να διαχωρίζουμε κλάδους».

Για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί και στο θέμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. «Το ίδιο ισχύει και για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και επειδή ο αλγόριθμος δημιουργεί αδικίες, θα πρέπει να τον επανεξετάσουμε. Να ενισχύσουμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές, ώστε να μην επαληθευτεί το σενάριο που έχω πριν από δύο μήνες προβλέψει ότι θα βάλει λουκέτο ένας στους δύο εμπόρους».

«Πρέπει να ανοίξει η αγορά την 1η Μαρτίου, δεν θα αντέξει άλλες παρατάσεις στο lockdown», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Με προβληματίζει ότι με ένα sms μπορώ να φύγω εγώ από τη Μητροπόλεως και να πάω για άθληση στο Φάληρο ή για ψώνια στο Περιστέρι. Πρέπει όλοι να δείξουμε σοβαρότητα και η Πολιτεία να απαιτήσει μεγαλύτερη αυστηρότητα και αστυνόμευση για την τήρηση των μέτρων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ