Σοκάρουν οι αξονικές νέων που νόσησαν από κορονοϊό – Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Μήνυμα στους νέους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στο post του ο κ. Μαγιορκίνης επισημαίνει την έκταση των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες ο ιός, ακόμη και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, απευθύνοντας έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού.  

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Επιδημιολογίας ανήρτησε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από τα 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. «Μία εικόνα χίλιες λέξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.  

Αξονικές τομογραφίες - νέοι - κορονοϊός

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαγιορκίνη: 

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις.  Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με COVID-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά COVID-19. 

Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.  Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!».

Αξονικές τομογραφίες - νέοι - κορονοϊός

Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ