Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη – Με καθυστέρηση έδεσαν τα πλοία

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ για το Κρητικό Πέλαγος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί άνω των 8 μποφόρ στο Νοτιοδυτικό Κρητικό και Βόρειοι άνεμοι, της ίδιας έντασης, στο Δυτικό Κρητικό.

Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ζήτησε από τους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για τα ελλιμενισμένα σκάφη τους. Παράλληλα τα πλωτά και χερσαία μέσα του Λιμενικού Σώματος έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Με καθυστέρηση έδεσαν το πρωί, τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε για μία κοπή δέντρου στην παραλιακή του Ηρακλείου. Χιονοπτώσεις έχουμε στα ορεινά της Κρήτης ενώ με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου το Γυμνάσιο -Λύκειο Βιάννου, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο  της Ανω Βιάννου, το Δημοτικό Αμιρών και το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Εμπάρου θα είναι κλειστά λόγω χιονοπτώσεων. Επίσης κλειστός θα είναι και ο δημοτικός παιδικός σταθμός . Εν τω μεταξύ, σε μία κοπή δέντρου στο Ηράκλειο προχώρησε η Πυροσβεστική εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πηγή: ekriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ