Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια Μυτιλήνης

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα εφετείο Μυτιλήνης, όπου εδρεύει στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης, εννέα άτομα από την Τουρκία που κατηγορούνται για την υπόθεση της Χίου με τα ανήλικα μέλη συμμορίας που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, με τη σύλληψη τότε 34 ατόμων.

Η δίκη των Τούρκων ξεκίνησε σήμερα, ανάμεσα στους Τούρκους είναι και ο Ερκάν, πολύ γνωστός στην ελληνική αριστερά και στην κοινή γνώμη ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Στα δικαστήρια Μυτιλήνης βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με μία κλούβα των ΜΑΤ, ενώ με εισαγγελική εντολή, για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκε η είσοδος στο δικαστικό μέγαρο ενώ ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός σε όσους εισέρχονται στα δικαστήρια.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το δικαστήριο αλλά και ο δρόμος από το μουσείο ως τα δικαστήρια όπου είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινές φυλάκισης έως και επτά χρόνων στους επτά εκ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και είχε αθωώσει άλλους πέντε. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, το δικαστήριο είχε αποφανθεί πως «δεν επρόκειτο για μία συνύπαρξη ατόμων, αλλά συμμορία με δομή, οργάνωση, ιεραρχία και διάρκεια.

Στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία που δείχνουν τη δομή, την οργάνωση, την ιεραρχία και τη διάρκεια».

Το φουσκωτό με τα αντιαρματικά

Συνολικά 12 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την Πέμπτη, μέρα που ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης του οπλοστασίου που εντοπίστηκε σε φουσκωτό σκάφος τον Ιούνιο του 2013 ανοικτά της Χίου.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε ένα φουσκωτό και το προσέγγισε για «έλεγχο ρουτίνας».

Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Και οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, συνελήφθησαν, ενώ όπως έγινε γνωστό το σκάφος είχε κατεύθυνση την Τουρκία. Μάλιστα, ο ένας Έλληνας που είναι σπουδαστής στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Αργότερα έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο, όταν οι λιμενικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις δύο ανδρών κοντά στο σημείο όπου είχε αγκυροβολήσει το σκάφος.

Τότε, μετά από συναγερμό στον οποίο είχε τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και γενικά οι αστυνομικές υπηρεσίες ασφάλειας, ακολούθησαν δεκάδες προσαγωγές και οκτώ συλλήψεις.

 

ΠΗΓΗ: emprosnet.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χίος: 2 μήνες ήταν στη θάλασσα το πτώμα του κοριτσιού

Σοκ στο Παρίσι από την εισβολή ενόπλων στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού

Ξαναχτύπησε η συμμορία με το σίδερο-Εισέβαλε σε σπίτι στην Πεύκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ