Ιστορικό θέατρο του Broadway μετονομάστηκε σε Lena Horne

Η Lena Horne ήταν μία πανέμορφη μαύρη Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια και ακτιβίστρια υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων. Γεννήθηκε στο Brooklyn το 1917 και πέθανε σε ηλικία 92 ετών στην Νέα Υόρκη, το 2010. Η καριέρα της διήρκησε 70 χρόνια! Ξεκίνησε σε ηλικία 16 ετών τραγουδώντας στο θρυλικό Cotton Club.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ένα ιστορικό θέατρο του Broadway πήρε το όνομα της και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ένα θέατρο του Broadway να παίρνει το όνομα μίας μαύρης γυναίκας! Αλλά βέβαια η Lena Horne ήταν μία σπουδαία καλλιτέχνις, ένα μεγάλο ταλέντο!

Το Lena Horne Theatre ονομαζόταν παλαιότερα Mansfield Theatre και ακόμα πιό παλιά Brooks Atkinson Theatre. Βρίσκεται στην καρδιά του Broadway, στον αριθμό 256 West της οδού 47th Street, στην θεατρική περιοχή του Manhattan. Άνοιξε το 1926 και έχει χωρητικότητα 1.069 θέσεων.

Lena Horne

Lena Horne

Lena Horne

Lena Horne

Lena Horne

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ