Ιστορία για ταινία: Απατεών με δύο γυναίκες και εξπέρ στα κόλπα

Σε διπλό ταμπλό έπαιζε επί 18 ολόκληρα χρόνια ένας “άνεργος σεισμολόγος από την Ουψάλα” ο οποίος αν και παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε παράλληλο δεσμό με διευθυντικό στέλεχος νευραλγικού υπουργείου. Επικαλούμενος πάσης φύσεως προβλήματα υγείας, ο δαιμόνιος 67χρονος σήμερα άνδρας κατόρθωσε να “φάει” πάνω από 450.000 ευρώ από την ανυποψίαστη 57χρονη.

Ο “δον Ζουάν” που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πενταετή κάθειρξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκανε διπλή ζωή και κατάφερνε με μοναδική μαεστρία να παραπλανά την κατά μια δεκαετία μικρότερη σύντροφό του.

Αποκρύπτοντας την πραγματική ταυτότητά του, συστήθηκε ως σεισμολόγος και… φραγματολόγος από την Ουψάλα της Σουηδίας και “εκμεταλλευόμενος τον εύπιστο και αγαθό χαρακτήρα” της γυναίκας την προσέγγισε δήθεν με σοβαρό σκοπό…

Όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αποκαλύπτει η Espresso “προκειμένου να πείσει την εγκαλούσα να του καταβάλει χρηματικά ποσά, εμφανίστηκε σε αυτήν με ψευδές ονοματεπώνυμο και ψευδή ταυτότητα, παριστάνοντας της εν γνώσει του, ψευδώς, ότι δήθεν έχει βέβαιο σκοπό να την παντρευτεί, ότι δήθεν είναι άνεργος και ανασφάλιστος σεισμολόγος, αποσιωπώντας της επίσης αθέμιτα το γεγονός ότι ήταν έγγαμος με δύο παιδιά”. 

Εκείνη, διαζευγμένη στην ηλικία των 34 ετών (το 1992) πίστεψε ότι βρήκε στον γοητευτικό “σεισμολόγο” τον άνδρα της ζωής της και τον εμπιστεύτηκε τυφλά. Δεν έδινε σημασία τις περιορισμένες συναντήσεις τους, πάντα σε χρόνο που εξυπηρετούσαν εκείνον, ούτε στις συχνές εξαφανίσεις του, τις οποίες απέδιδε στα προβλήματα υγείας (από λοιμώδη μονοπυρήνωση και γρίπη των χοίρων μέχρι καρκίνο και νεφρική ανεπάρκεια) που όπως της έλεγε αντιμετώπιζε.

Μάλιστα κάλυπτε εκείνη όλα τα υποτιθέμενα έξοδα  περίθαλψης που της παρουσίαζε και τον συντηρούσε οικονομικά. 

Συγκεκριμένα, εκτός από το επιπλωμένο τριάρι στην Κυψέλη, που του είχε μισθώσει, τον τροφοδοτούσε συνεχώς με μετρητά από καταθέσεις της, από το “κομπόδεμα” των γονιών της, αλλά και από δάνεια που έπαιρνε από τράπεζες ή φίλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο του 2009 πούλησε ένα σπίτι στο κέντρο αντί 95.000 ευρώ για να καλύψει πολυδάπανες “θεραπείες” του αγαπημένου της. Όπως υποστηρίζει, έχει δαπανήσει συνολικά για χάρη του περισσότερα από 576.000 ευρώ.

Για να τη δελεάσει εκείνος “όριζε συνεχώς ημερομηνίες γάμου, πλην όμως στη συνέχεια τον ανέβαλε προφασιζόμενος προβλήματα υγείας”. Όπως αναφέρει στη μήνυσή της η ανώτατη διοικητική υπάλληλος, το φθινόπωρο του 2009 είχαν κάνει προετοιμασία για το γάμο τους, δημοσιεύοντας τη σχετική αγγελία σε εφημερίδα. “Μου είχε ζητήσει το πιστοποιητικό αγαμίας να το έβγαζε μια μέρα πριν, για να μην το μάθουν οι συγγενείς του, με τους οποίους ήταν σε διαμάχη”.

Την πάτησε λόγω νάρθηκα

Η διαπίστωση της 57χρονης ότι ζούσε σε ένα φρικτό ψέμα ήρθε το 2010. Η  σπιτονοικοκυρά στο σπίτι που μίσθωνε στον αγαπημένο της, τής αποκάλυψε ότι ενώ ο “σεισμολόγος’ κυκλοφορούσε με νάρθηκα όταν τον επισκεπτόταν, κάθε φορά που εκείνη έφευγε τον έβγαζε και περπατούσε κανονικά. Τότε άρχισε να τον παρακολουθεί και σύντομα να διαπίστωσε ότι ο σύντροφός της είχε διπλή ζωή. Όταν πια κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα ενός απατεώνα και ο επί σειρά καλός της όχι μόνο ήταν παντρεμένος με νηπιαγωγό και έχει δύο παιδιά, 22 και 23 ετών, αλλά είχε βρει σε εκείνη τον ιδανικό χορηγό, ήταν αργά.

 

Τι υποστηρίζει ο 67χρονος

Ο 67χρονος υποστηρίζει ότι “κατά την περίοδο της δικτατορίας διώχθηκα, βασανίστηκα και φυλακίστηκα λόγω των πολιτικών μου φρονημάτων”. Μάλιστα σημειώνει ότι η “φοιτητική παράταξη στην οποία άνηκα αναγκάστηκε να με φυγαδεύσει στην Ουψάλα. Αναφερόμενος στην επιστροφή του στην Ελλάδα και την απόκρυψη της πραγματικής του ταυτότητας , επικαλείται κίνδυνο για τη ζωή του, σημειώνοντας ότι “κατά τα λεγόμενα των μελών της παράταξης ήταν ασφαλέστερο να επιστρέψω με άλλο όνομα και με προμήθευσαν με πλαστή ταυτότητα”. 

“Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα με ανυπόστατο όνομα μέχρι και τις 27/10/2010…Η ψεύτικη ζωή με το ψεύτικο όνομα μου έχουν δημιουργήσει πλείστα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς επί σειρά ετών ζούσα με μανίες καταδίωξης, φόβο σύλληψης και βασανισμών και τρομερό άγχος” αναφέρει ο 67χρονος.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας Νίκος Μπούρας είπε στην Espresso : “Είναι πρωτοφανής υπόθεση ως προς τη χρονική διάρκεια τέλεσης του αδικήματος και προκαλεί εντύπωση ότι ένας άνθρωπος κυκλοφορούσε 30 χρόνια με πλαστή ταυτότητα, χωρίς η Ασφάλεια να έχει κάνει κάτι. Η εντολέας μου νιώθει ικανοποιημένη από τη δικαστική απόφαση”. 

 

Πηγή:Espresso 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα ύποπτα σημάδια της απιστίας: Προσοχή!

Τον εκβίασαν με μια “τρίχα” στο γλυκό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ