Ισόβια στον 57χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό – ΤΩΡΑ

Της Άννας Κανδύλη

Ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 57χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό.

Με την απόφασή του το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως που κατά την αγόρευση της εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού για να μην του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστούσε. Όπως σημείωσε, «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις…Παρά του ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. ‘Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω’, είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις”.

Αναφερόμενη η εισαγγελική λειτουργός στην ημέρα της δολοφονίας είπε πως ο 57χρονος “Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή , ανοίγει την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα.” Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «Οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στο φίλο του”, είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

« Με έπνιγε το άδικο»

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία υποστήριξε πως τον έπνιγε το άδικο. «Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές…Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης.»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.