Ηράκλειο-Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Ηράκλειο-Συνεχίζονται οι καταλήψεις

 

Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι καταλήψεις σε δημόσια και δημοτικά κτίρια από εργαζομένους που αντιδρούν στις προωθούμενες απολύσεις.

 

Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Διοίκησης, στο Ηράκλειο, που ξεκίνησαν χθες ενώ τα ξημερώματα προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

 

Επίσης, κατάληψη ξεκίνησαν και οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου στα γραφεία της Δ/νσης Διοίκησης – Τμήματος Προσωπικού της Περιφέρειας, στο κεντρικό κτίριο στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να παρεμποδιστεί η αποστολή στοιχείων που αφορούν τη θέση σε διαθεσιμότητα. Εξάλλου, συνεχίζεται η κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του δήμου Ηρακλείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων των ΟΤΑ

 

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως και τη λήξη του ωραρίου ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ηρακλείου.

 

Τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν επ’ αόριστον μέχρι τη δικαίωση των αγώνων τους «που αφορούν την απόσυρση των μέτρων που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα, σήμερα ένα μικρό και αύριο ένα μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση», όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

 

Και καταλήγουν: «Δεν μαχόμαστε ενάντια στην αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα αλλά αντιθέτως αντιστεκόμαστε στην παράλογη πολιτική που πετάει άκριτα μια κατηγορία υπαλλήλων στο καλάθι των αχρήστων».  

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.