Ηράκλειο: Πετροπόλεμος και χημικά στην πορεία για τον «Ευαγγελισμό» – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, το βράδυ της Κυριακής (8/10), κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε για την κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Πλήθος κόσμου, κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, άτομα που συμμετέχουν στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες και κοντάρια, ενώ κατά το πέρασμα της πορείας άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο έξω από τον Άγιο Μηνά και πέταξαν μπογιές σε ΑΤΜ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, και με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, δεν έλειψε η ένταση. Οι διαδηλωτές θέλησαν να συνεχίσουν προς την μεριά του Ευαγγελισμού, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τους μπλόκαραν, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σοβαρά επεισόδια.

Ο πετροπόλεμος, η χρήση χημικών από την αστυνομία και οι ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα συνέθεσαν την εικόνα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και ο κόσμος άρχισε να τρέχει να σωθεί μπαίνοντας σε καταστήματα και καφετέριες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ