Ηράκλειο: Με ρεκόρ και περισσότερα από 37.000 καλιτσούνια ο πιο γλυκός χάρτης της Κρήτης

Τον πιο γλυκό χάρτη της Κρήτης έφτιαξαν στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, το πρωί του Σαββάτου. Η Κρήτη και τα καλιτσούνια της, μπήκαν και επίσημα στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η προβλήτα του Μικρού Κούλε μοσχοβόλησε κυριολεκτικά, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί ζωντανά την υπερπροσπάθεια που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Ηράκλειο
Για την υλοποίηση του μωσαικού που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων προϊόντων: 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού.

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κρήτη

Το διάσημο κρητικό γλυκό θα μοιραστεί σε τοπικά κοινωφελή ιδρύματα, ωστόσο, γλυκάθηκαν και οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό την διαδικασία.

Ηράκλειο 5

Την κατάρριψη του ρεκόρ παρακολούθησαν από κοντά και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αλλά και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, κ. Μαίρη Παχιαδάκη.

Ηράκλειο 4

“Αν κάποιος τολμήσει να κάνει άλλο ρεκόρ θα επιστρατεύσουμε τις γιαγιάδες στα χωριά” είπε ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου, Βασίλης Λουλάκης.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και τη συμμετοχή-προσφορά αρκετών τοπικών επιχειρήσεων.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.