Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι

Μάχη για τη ζωή δίνει 5χρονο αγόρι Κούρδων από τη Βόρειο Συρία το οποίο έκανε το Σάββατο «βουτιά» στο κενό από το μπαλκόνι σπιτιού στο Μασταμπά Ηρακλείου. Το αγόρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, η οικογένειά του προσεύχεται να τα καταφέρει και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι έχει κατάγματα στο κεφάλι, τραύματα στους πνεύμονες και το σοβαρότερο τραύμα του είναι στο συκώτι.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του που έχει τρία παιδιά, μια 6χρονη κόρη, τον 5χρονο και ένα μωρό μόλις 9 μηνών, για τα ελάχιστα λεπτά που έχασε την οπτική επαφή μαζί τους για να πάει μέχρι το μπάνιο του σπιτιού, έντρομη άκουσε την κόρη της να της λέει ότι ο μικρός είχε πέσει στο κενό, στην πίσω αυλή του σπιτιού.

Είχαν πάρει την ιδιότητα των προσφύγων

Η οικογένεια του μικρού ζει στο Ηράκλειο για περισσότερο από ένα χρόνο και πρόσφατα είχαν πάρει την ιδιότητα των προσφύγων, που σημαίνει ότι θα ξεκινούσαν τη ζωή τους εκτός του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, με τον πατέρα της οικογένειας ήδη να έχει μπει στην αγορά εργασίας και να παλεύει πλέον ήρεμος για να ζήσει την οικογένειά του. Στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υπεύθυνος του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, Γιώργος Μαυρογιάννης, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για μια ήσυχη οικογένεια, που προσπαθεί να ενσωματωθεί στην κοινωνία του Ηρακλείου, δείχνοντας ότι αποτελεί πλέον την νέα τους πατρίδα.

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ