Ιωάννινα: «Μας είπαν ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε συχνά στο νοσοκομείο» λέει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας

Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου είχε διαγνωσθεί με οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα έπειτα από 9 ημέρες νοσηλείας. Οι γονείς της αναφέρουν πως οι γιατροί τους χαρακτήρισαν μέχρι και ενοχλητικούς, επειδή καλούσαν συχνά για να πληροφορηθούν για την πορεία της υγείας της κόρης τους.

Ιωάννινα: Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας στο enikos.gr: «Την τελευταία φορά που την είδα μου είπε “μπαμπά πονάω παντού”»

Ο πατέρας της 20χρονης, Μανώλης Μερέος, μίλησε συντετριμμένος στην εκπομπή «LiveNews» στο MEGA. «Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα από το νοσοκομείο. Γι’ αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;».

Οι γονείς ζητούν απαντήσεις για τον άδικο και ξαφνικό χαμό της κόρης τους, με τον κ. Μερέο να λέει χαρακτηριστικά πως «είχαμε μία επικοινωνία με τους γιατρούς, όχι πάντα εύκολη, το έχω ξαναπεί αυτό. Κάποια στιγμή μας είπαν και ενοχλητικούς, επειδή καλούσαμε τακτικά στο νοσοκομείο, η γυναίκα μου δηλαδή. Δεν έχω λόγια να πω κάτι».

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Πέθανε 20χρονη φοιτήτρια έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία

Ο πατέρας της φοιτήτριας σημείωσε ότι ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη έφυγε από την ζωή από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν, μαζί με την γυναίκα του, με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.

Καταλήγοντας τόνισε: «Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».

Επιπλοκές της οξείας αμυγδαλίτιδας «έδειξε» η νεκροψία

Επιπλοκές της οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη φοιτήτρια, όπως προέκυψε από την νεκροψία – νεκροτομή που έγινε από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Αναμένονται και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν τον οργανισμό της κοπέλας σε πλήρη κατάρρευση και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο θάνατος της φοιτήτριας από την Χίο έχει συγκλονίσει. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία, ενώ με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η 20χρονη κατέληξε έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ, όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο, ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ