Ηλιούπολη: Ένταση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία – Γιατί “ταμπουρώθηκαν” μέσα πιστοί – ΒΙΝΤΕΟ

Τεταμένο ήταν πριν από λίγο το κλίμα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, όταν περίπου 150 πιστοί μπήκαν στην εκκλησία και αρνήθηκαν να βγουν. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αλλά επιτέθηκαν και στον διευθυντή της αστυνομίας με αποτέλεσμα να ζητηθεί η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με δεδομένο πωςι η κατάσταση ήταν έκρυθμη.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”», έλεγε η πρόσκληση.

Ο ιερέας κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» κι έτσι περίπου 150 πιστοί «κλείστηκαν» στο ναό, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 12.30.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ