Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα  στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως στην Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ