Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Πιερρακάκη: Η Εκκλησία αγαπάει και καλεί αυτόν που έφταιξε να μετανοήσει

Συνάντηση με τον Κυριάκο Πιερρακάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το πρωί της Τρίτης. Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποστήριξε ότι «είχαμε μια πολύ καλή και δημιουργική συζήτηση που εξαπλώνεται σε όλα τα θέματα, κυρίως στη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας και το ειρηνικό πνεύμα που επιβάλλεται να κρατήσουμε όλοι μαζί τις ημέρες που έρχονται».

Σε ερώτηση με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος και υποψήφια της «Νίκης» μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται. Αγαπάει και καλεί αυτόν που έφταιξε να μετανοήσει και να αγαπήσει. Αυτή είναι η βασική μας αρχή».

Ιερώνυμος - Πιερρακάκης

Σε ερώτηση για παλαιότερη δήλωσή του ότι αγαπάει τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε: «Δεν το είπα εγώ αυτό. Αυτό το λέτε εσείς παρερμηνεύοντας αυτά που ακούτε».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας, θα επισκεφθούν δομή της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ