Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Υπέρ της ελευθερίας του ατόμου, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας

Θέση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας αλλάξει την σύνθεση της κοινωνίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε ότι η θέση της εκκλησίας για το ζήτημα θα διατυπωθεί έπειτα από σύγκληση όλης της Ιεραρχίας, όταν η κυβέρνηση απόφασίσει για το θέμα.

«Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι, ας ζει όπως θέλει. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Πώς θα κάνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία. Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι και στην σεβόμαστε. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής, όμως, δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ