Ιερέας στο Κουκάκι: Δεν έχει απαγορευτεί η Θεία Κοινωνία – Κοινώνησα τον πιστό εκτός εκκλησίας

“Στη δήλωση μου αναφέρω ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει απαγορεύσει τη Θεία Κοινωνία, ούτε καν το κράτος. Ένας ιερέας λογοδοτεί πρώτα στον Θεό και μετά στην ανθρώπινη δικαιοσύνη. Δεν την παραγράφει, αλλά όταν τίθεται θέμα συνειδήσεως ακόμη και ο νόμος μιλά για σύγκρουση καθηκόντων”, είπε ο πατήρ Γεώργιος, ο ιερέας του Ναού Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι που κοινώνησε πιστούς.

“Λίγα νομικά έχω κάνει στο πανεπιστήμιο και μπορώ να διακρίνω τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. Το έκανα έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι η Θεία Κοινωνία, όχι μόνο δεν διασπείρει ασθένειες αλλά μεταδίδει την ίδια τη ζωή που είναι ο Χριστός. Τουλάχιστον για εμάς που το πιστεύουμε, όποιος δεν το πιστεύει να μην κοινωνήσει, δεν είναι υποχρεωμένος και δεν τον κάλεσε κανένας ποτέ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατήρ Γεώργιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

“Κοινώνησα τον πιστό εκτός της εκκλησίας και δεν έχει υπάρξει καμία συνάθροιση… Ούτε ήρωας είμαι, ούτε ομολογητής, ούτε μάρτυρας, απλώς κάνω το καθήκον μου… Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να μεταδοθεί ο ιός από το ιερό σκεύος. Δεν μεταδίδεται τίποτα, μην ακούτε κανέναν”.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Νωρίτερα ο ιερέας είχε υπερασπιστεί την απόφασή του με δήλωσή του στο Facebook. Αναφέρει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτόν τον λόγο λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών, “μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού”. “Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν” τονίζει.

“Ταύτα με πολύ αγάπη προς όλους και προς ενημέρωση. Εύχεστε να έχει όλος ο κόσμος Καλή Ανάσταση” γράφει ο πατήρ Γεώργιος και παραθέτει την παρακάτω φωτογραφία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ