Ιεράπετρα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον φερόμενο ως δράστη – Είχε πάει και το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι του Γερμανού

Νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα για την υπόθεση δολοφονίας του 65χρονου Γερμανού, στην Ιεράπετρα Κρήτης, που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κρίθηκε προφυλακιστέος ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 65χρονου. Οι δύο άνδρες διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία του Γερμανού και υποστηρίζει πως δεν είναι εκείνος ο άνδρας, που καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που βρίσκεται στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε το θύμα.

Η εκπομπή LiveNews μετέδωσε και νέο βίντεο ντοκουμέντο από το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του 65χρονου Γερμανού. Από την ίδια κάμερα ασφαλείας καταγράφεται ξανά στις 9 το βράδυ, ο ίδιος άνδρας να προσεγγίζει το διαμέρισμα του θύματος, να γυρνάει την πλάτη του στην κάμερα, να χτυπάει την πόρτα και να αποχωρεί, καθώς δεν του άνοιξε ποτέ ο 65χρονος.

Στις εικόνες διακρίνεται να φοράει τα ίδια ρούχα, την ίδια κουκούλα και να έχει ξανά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Χτύπησε τρεις φορές την πόρτα του θύματος, αλλά εκείνος δεν άνοιξε. Εικάζεται ότι το θύμα δεν άνοιξε την πόρτα γιατί μπορεί να είδε έναν άνδρα μεταμφιεσμένο, που δεν αναγνώριζε, και να φοβήθηκε.

Ο ίδιος άνδρας πήγε και την επόμενη βραδιά στην οικία του 65χρονου Γερμανού, και αυτή τη φορά, όπως λένε μαρτυρίες, του μίλησε και χτύπησε ξανά την πόρτα, με αποτέλεσμα ο 65χρονος να του ανοίξει, γεγονός που καταδεικνύει ότι προφανώς το θύμα γνώριζε τον δράστη. Μπήκε στο σπίτι του Γερμανού, όπου παρέμεινε εκεί για 27 λεπτά. Εκείνο το διάστημα εκτιμάται ότι ο 65χρονος έχασε την ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τις υποψίες που γεννήθηκαν στην 35χρονη οικιακή βοηθό του θύματος. Ο θάνατος του 65χρονου ήταν από την πρώτη στιγμή ανεξήγητος για την ίδια, καθώς τον είχε αφήσει σε καλή κατάσταση εκείνο το βράδυ. Ο 65χρονος Γερμανός, όπως ανέφερε, ήταν ευδιάθετος και τίποτα δεν προμήνυε τον θάνατό του. Όταν η 35χρονη είδε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, απευθύνθηκε στην αστυνομία. Διατάχθηκε η εκταφή και διαπιστώθηκε το έγκλημα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 65χρονος δολοφονήθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι. Έμεινε όλη νύχτα νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού και εντοπίστηκε το επόμενο πρωί, με τον θάνατό του αρχικά να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Μετά, ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Δείτε το νέο βίντεο ντοκουμέντο:

Τι υποστήριξε ο 45χρονος κατηγορούμενος: «Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος»

Αργά χθες το απόγευμα, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο για την φυλακή στον 45χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος αρνείται τα πάντα.

Υποστηρίζει πως δεν είναι εκείνος στο βίντεο ντοκουμέντο, πως δεν είχε λόγο να σκοτώσει τον 65χρονο Γερμανό, ότι τον εκτιμούσε και γνώριζε πως είχε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και πως προσπάθησε να βγάλει διαβατήριο για ένα ταξίδι, που επρόκειτο να κάνει σε λίγες μέρες με τη γυναίκα του και το οποίο, όπως λέει, είχε κανονίσει πριν από μήνες.

Το Mega αποκάλυψε τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του. «Δεν έχω καμία σχέση με το θάνατο του Γερμανού φίλου μου. Θρηνώ τον θάνατο του και δεν έχω κάτι επιλήψιμο σε βάρος μου. Δεν είμαι εγώ στα βίντεο και απορώ πώς με συνδέουν με αυτά. Δεν πήγα σπίτι του εκείνο το βράδυ και όσες φορές πήγαινα σπίτι του ήταν τα πρωινά. Τον βοηθούσα. Η σχέση μας ήταν αγνή και δεν είχα συζητήσει ποτέ μαζί του για χρήματα. Απ’ όσο γνωρίζω για χρήματα, συζήτηση έκαναν μόνο οι γυναίκες που τον φρόντιζαν».

«Γνώση για τα λεφτά έχουν μόνο εκείνες που τον φρόντιζαν και είχαν δοσοληψίες μαζί του. Δεν τον είχα ρωτήσει για τα οικονομικά του και ούτε με ενδιέφερε. Τον λυπόμουν και τον βοηθούσα γιατί ήταν μόνος του εδώ. Έκανα ό,τι μπορούσα για εκείνον. Μαγείρευα κανένα ψάρι όταν το έπιανα στο ψάρεμα και του το πήγαινα, έκανα όσα μπορούσα για να του απαλύνω τον πόνο. Ποτέ δεν θα του έκανα κακό και δεν είχα κανένα λόγο να του κάνω κακό. Μόνο αγάπη και οίκτο ένιωθα γι’ αυτόν».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο μετά την ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, στάθηκαν στο βάδισμα του κουκουλοφόρου, που, όπως έκριναν, παρέπεμπε στον κατηγορούμενο, στη φωνή που ακούγεται κάποια στιγμή και θεωρούν πως είναι η δική του και στους χρόνους των δραματικών γεγονότων, που δείχνουν πως ο άνδρας που μπήκε στο διαμέρισμα, έβαψε τα χέρια του, με αίμα.

Ο ίδιος ο 45χρονος, πάντως, υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως το μοιραίο βράδυ δεν πέρασε από το σπίτι του 65χρονου. Όπως έχει πει, είχε πάει για ψάρεμα και βρισκόταν σε άλλη περιοχή.

«Όλοι ξέραμε ότι είχε στο σπίτι χρήματα»

Στο Mega μίλησε και η Μαρία Λαμπράκη, η οποία ήταν φίλη του 65χρονου Γερμανού, αλλά γνωρίζει και τον 45χρονο κατηγορούμενο.

«Σε μία συζήτηση μου είπε πως είχε πουλήσει το σπίτι που είχε στην Γερμανία – εμένα μου έλεγε για 150.000 ευρώ– και του λέω “τα έβαλες στην τράπεζα; τα έχεις ασφαλίσει;” και μου λέει “δεν έχω εμπιστοσύνη στην τράπεζα, τα έχω μαζί μου και έχω δώσει και σε έναν φίλο μου”. Του λέω, “θα χάσεις τα λεφτά, θα χάσεις και τον φίλο”. Μου λέει, “αυτός είναι αδελφός”».

«Όλοι ξέραμε ότι είχε στο σπίτι χρήματα», συμπλήρωσε η ίδια.

Σε ό,τι αφορά στον 45χρονο κατηγορούμενο, ανέφερε ότι τον γνωρίζει. «Εάν είναι αυτός, εγώ πέφτω από τα σύννεφα. Καλό παιδί, κύριος, δεν έκανε ποτέ φασαρίες. Δεν μπορώ να πω τίποτα», λέει η γυναίκα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ