Ανατριχιαστική αποκάλυψη του ιατροδικαστή στη δίκη για την μικρή Άννυ: Μπορεί να ήταν ζωντανή την ώρα του τεμαχισμού

Το ανατριχιαστικό ενδεχόμενο η 4χρονη Άννυ να ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισε ο πατέρας της δεν απέκλεισε σήμερα, Πέμπτη ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτό Εφετείο, όπου εκδικάζεται η συγκλονιστική υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Από την πλευρά του ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην κατάθεσή του πως η πιπίλα της μικρής οδήγησε στο DNA ώστε στη συνέχεια να υπάρξει σύγκριση με τα δείγματα αίματος που βρέθηκαν διάσπαρτα στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο η 4χρονη Άννυ.

«Όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο παίρνουμε προσωπικά αντικείμενα. Στην περίπτωση της Άννυ είχαμε συλλέξει την πιπίλα. Για να επιβεβαιώσουμε το κληρονομικά συμβατό εξετάσαμε τους δυο γονείς. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι το DNA στην πιπίλα ήταν του παιδιού».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως το διαμέρισμα είχε καθαριστεί και χρησιμοποιήθηκε ειδικό σπρέι, καθώς υπήρχε διάσπαρτο αίμα σε τοίχους και σοβατεπί.

Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν η 4χρονη ήταν ζωντανή την ώρα που την τεμάχιζε ο πατέρας της.

Αντίθετη άποψη, από αυτή του κ. Καρακούκη, διατύπωσε ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης ο οποίος διορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την υπεράσπιση του πατέρα της Άννυ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί ήταν στη ζωή όταν το τεμάχιζε, ενώ εκτίμησε ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή γιατί κατανάλωσε ναρκωτικά τα οποία υπήρχαν στο σπίτι.

Μάρτυρας: Η εικόνα του παιδιού, όπως την περιγράφει στην πρώτη του απολογία ο κατηγορούμενος, με παραπέμπει σε ασφυκτικό θάνατο, συνάδει με την κατανάλωση ναρκωτικών. Μια κρίση επιληψίας καταλήγει σε αναπνευστικό πρόβλημα.

Πρόεδρος: Ο φυσικός θάνατος δεν αποτελεί λόγο απόκρυψης.

Μάρτυρας: Δείτε το μοτίβο της ζωής τους. Μιλάμε για μια κοινωνία ανθρώπων που θέλουν να το αποκρύψουν.

Η μητέρα της Άννυ, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, ενώ στο εδώλιο καθόταν ο πρώην σύντροφός της και πατέρας της μικρής και ο συγκατηγορούμενος φίλος του.

Πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια και 3,5 χρόνια για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ισόβια και 3 χρόνια επέβαλαν οι δικαστές στο νεαρό συγκατηγορούμενο, ενώ η μητέρα της κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ